Jeg kan godt selv… Men derfor er det godt med hjælp. Derfor mødtes jeg med Kajsa i sidste uge. Kajsa er hende, som gennem et forløb i Fysiq, var med til at skubbe mig i gang med mit vægttab på allerbedste vis. 

Som en del af forløbet den gang, mødtes jeg med Kajsa en gang om måneden, hvor jeg blev vejet og målt. Da forløbet sluttede efter 8 måneder, fortsatte jeg med at se hende hver anden måned. Ikke fordi jeg var gået i stå, eller havde behov for input. Men jeg havde lyst til at følge med i min krops forvandling. Det var ikke altid tøjstørrelsen, vægten eller spejlet var tilstrækkeligt. Så var det naturligvis også godt lige at få vendt de tanker om mad, træning og balance i hverdagen, som trængte sig på.

Efter et smut til udlandet er Kajsa tilbage, og jeg har ikke været i tvivl om, at jeg ville tage kontakt til hende igen, når jeg skulle videre nedad i størrelse 🙂

SÅ! I sidste uge måtte det ske. 

+49 cm og 8kg

Da vi kiggede i min bog med mine tidligere mål og vejninger, gik det op for os, at det næsten på dato var et år siden, jeg sidst havde været hos hende. Så det var nemt at gøre status. 1 år og en graviditet senere, er jeg 49cm større og 8 kg tungere. 

Vægten ikke så slem, synes jeg. 8 kg er til at forholde sig til. Jeg synes straks 49cm lyder værre. 

De 49cm er fordelt på 6 målinger. 

  • Overarm (+3)
  • Lår (+8)
  • Hen over brystet (+6)
  • Under brystet (+7)
  • Taljen (+14) – !?!
  • Hoften (+11)

Så tror da pokker, mine jeans ikke er lige så sjove at have på!

Centimeter frem for kilo

Nu har jeg nogle tal at forholde mig til, og et godt og motiverende udgangspunkt. 

For mig er centimeter et langt bedre parameter end kilo, når det handler om kropsmæssig forandring. Det er uanset om det gælder forandring af vægt, kropsmæssige proportioner eller tøjstørrelse. Centimeterne fortæller noget om din størrelse og det billede du ser i spejlet; hvilken tøjstørrelse du bruger, hvilken slags tøj du ser godt ud i (modeller), eller hvor meget plads din bagdel optager i sofaen. 

Jeg tror ikke på, det er vægten – som et tal – der betyder noget for din trivsel, hvad enten vægten er høj, lav eller midt imellem. Det er oplevelserne i din hverdag, det billede du ser i spejlet, og den fornemmelse du opnår, når du hopper i et par jeans, som sidder helt som de skal. 

Så har du behov for tal, for at følge din egen kropsmæssige forandring – så hiv et målebånd frem 🙂

God dag derude/Nanna 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Har du tanker eller spørgsmål?